Soutěž v první pomoci 2019

Soutěž v poskytování první pomoci se uskutečnila dne 13. 6. 2019 se žáky druhých ročníků SZŠ v rámci závěrečného cvičení „Ochrana člověka za mimořádných událostí“.

Cílem organizátorů soutěže bylo jako každý rok praktické ověření znalostí a dovedností získaných při výuce první pomoci v modelových situacích simulovaných zranění. Z organizačního hlediska byla soutěž rozdělena na dvě části, praktickou a teoretickou. Soutěžící čtyřčlenná družstva absolvovala úkoly na 6 stanovištích v praktickém poskytování první pomoci a na dalším stanovišti se prověřovala fyzická zdatnost soutěžících. Teoretická část soutěže vyžadovala od jednotlivých soutěžících vyplnění vědomostního testu ze znalostí
poskytnutí první pomoci.

Na celkovém zabezpečení soutěže se podílela většina vyučujících, kteří zajišťovali jednotlivá stanoviště a průběh soutěže. Zapojeni byli i žáci prvních ročníků v roli figurantů, navigátorů družstev, asistentů na stanovištích, hostesek aj.

První místo získalo družstvo č. 11 - Zagorová Leontina, Zemčíková Leona, Kratochvílová Jitka, Řiháčková Monika ze třídy 2. A.

Druhé místo obsadilo družstvo č. 5  - Čechová Sára, Dvořáková Vendula, Harásková Katka, Jaklovská Kristýna ze 2. B.

Na třetím místě se umístilo družstvo č. 11 - Pecka Pavel, Kučerová Hana, Strnadová Michaela, Ságner Miroslav.

Nejlépe hodnocení jednotlivci soutěže, kteří se zúčastní mezinárodní soutěže v Mladém Bříšti, jsou Čechová Sára z 2. B, Kučerová Hana, Zagorová Leontina a Zemčíková Leona z 2. A.

Děkujeme všem za účast, fair-play přístup a vítězům gratulujeme!