Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Znojmo, příspěvková organizace,
Jana Palacha 956/8, 669 33 Znojmo

Střední zdravotnická škola
a vyšší odborná škola zdravotnická Znojmo, příspěvková organizace,

Jana Palacha 956/8, 669 33 Znojmo

Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Znojmo,
příspěvková organizace
Jana Palacha 956/8, 669 33 Znojmo

Předvánoční den se zdravou výživou

Vánoční období není u nás ve škole spojené jen s výukou a předvánočním shonem, ale i malým zastavením se nad tím, jak se stravujeme. V rámci výuky ošetřovatelství na střední škole a výživy a dietetiky na vyšší odborné škole si žáci a žákyně 2. ročníku a studentky 2. D připravili pro své spolužáky z dalších tříd, učitele a pracovníky školy ochutnávku zdravých jídel.

 Tentokrát byla příprava zaměřená na prevenci obezity. Na akci se připravovali všichni účastníci již s předstihem a výborná byla i vzájemná spolupráce mezi třídami a studijní skupinou. Všichni si při přípravě pomazánek, sušenek, moučníků, různých salátů, tortill, slaného pečiva, placek, nápojů, jaké je smoothie, vánoční punč, ale i hranolek uvědomili, že musí používat zdravé produkty a to, že byli opravdu zdravé, prezentovali i vystavenými recepty u nabízených jídel.

Zahájení tentokrát neproběhlo ve vestibulu školy, ale pan ředitel a učitelé, včetně dalších pracovníků školy, se sešli ve třídách a krátký projev z úst pana ředitele byl zaměřen na zamýšlení se nad tím, proč jsou výběr potravin a správná příprava jídla pro naše zdraví důležité.

Poté následovala ochutnávka, kde se postupně vystřídali přítomní žáci a studenti se svými vyučujícími. Celá akce byla podbarvena vánoční atmosférou, v jednotlivých místnostech zněly koledy a vládl zde dokonalý klid a pohoda.

Věříme, že nabídka jídla uspokojila všechny přítomné, děkujeme všem žákům, studentům, odborným učitelkám, které nejen žáky a studenty k akci motivovaly, ale i po celou dobu doprovázely, a už nyní se těšíme na příští ročník, kdy si následující ročníky podobnou akci zopakují.

Přejeme všem klidné a pohodové Vánoce a pevné zdraví po celý rok 2024!